over mij - Marit Golsteijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

over mij

Mijn naam is Marit Golsteijn en ik ben geboren in 1996. Ik studeer Rechten in Groningen. Ik train mijn paarden dagelijks. Gelukkig hebben we hiervoor thuis de mogelijkheden. We hebben een 20×60 baan voorzien van een all-weather bodem. Hierdoor kan ik bijna altijd thuis rijden, maar als het te slecht weer is kan ik in een binnenhal bij ons in de buurt rijden. Ik krijg les van Marlies van Baalen en Aat van Essen.

Het begon allemaal toen ik 6 jaar oud was op de ontzettend ondeugende shetlander Joke, waar ik meer naast lag dan dat ik erop zat! Ook ben ik op mijn zesde gaan lessen op de manege in Dedemsvaart. Toen ik 8 was zijn we op zoek gegaan naar een pony waar ik echt serieus op kon rijden. We hebben toen de grote C-pony Speedy gekocht, maar zoals de naam al doet vermoeden was dit niet echt een geschikte kinderpony. Helaas moest deze pony na een paar maanden verkocht worden omdat het te gevaarlijk werd. Ook was ik erg bang geworden en daarom zijn op zoek gegaan naar een ontzettend brave A-pony. Deze hebben we gevonden!

Jesse was een hele brave A-pony, maar ook heel erg lui! Toch was dit de perfecte pony voor mij op dat moment. Ik heb mijn vertrouwen teruggekregen en van hem heb ik heel veel geleerd. Ook ben ik met hem wedstrijden gaan rijden. We zijn van de B naar de L2 gekomen, maar omdat Jesse een A-pony was mochten we helaas niet hoger starten. Toen ik 11 jaar was is Jesse verkocht naar Duitsland omdat ik echt te groot voor hem was geworden.

Inmiddels hadden we ook al de C-pony Quirida gekocht. Quirida was al wat een oudere pony die in een ver verleden M2 had gelopen. Ze was een echte merrie waar toch wel een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar tijdens het rijden zette ze altijd haar beste beentje voor. Met haar ben ik in de B begonnen en we zijn tot de M1 gekomen. Helaas had Quirida erg veel last van gezondsheids problemen. Toen ze 20 jaar was hebben we haar uit de sport moeten terugtrekken omdat het niet meer ging. Ze heeft nog ruim 1,5 jaar van haar pensioen mogen genieten, maar na 1,5 jaar ging het heel snel bergafwaarts en hebben we toch de moeilijke beslissing moeten maken om haar te laten inslapen.

Toen ik 11 jaar was is Bo bij ons gekomen. Bo was op dat moment een 3-jarige C-pony. Er was nog maar 2 keer op gereden en hij leek wel een jaarling. Toch hebben we de gok genomen en hebben we hem gekocht.  Bo is een temperamentvolle pony, maar goudeerlijk. We hadden verwacht dat ik na een paar jaar te groot zou worden voor hem. Maar Bo bleek een echte laatbloeier te zijn en sinds zijn zesde gaat hij als D-pony door het leven. We dachten dat dat wel lastig zou worden, maar we konden eigenlijk heel goed meekomen tussen de grote pony's! Samen met Bo heb ik alle klassen doorlopen en dat is, met hoogtepunt Nederlandskampioen in de Z1, zeker niet onverdienstelijk gegaan! Ik ben met hem tot de Z2 gekomen. Bo wordt op dit moment uitgebracht door Lisa Joosse.

Toen ik 14 jaar was hebben we de D-pony Viktor gekocht. Viktor was toen 5 jaar en liep op ongeveer B-niveau. Het begin met hem was zeker niet makkelijk, maar we zijn echt een combinatie geworden. Ook met hem ben ik in de B begonnen en tot en met de Z2 gekomen. We hebben in de 4,5 jaar dat ik hem gereden hebt veel successen behaald, waaronder 2 maal Overijsselskampioen! Viktor wordt nu uitgebracht door Lisa Joosse.  

Sinds het voorjaar van 2014 heb ik een nieuw paard Dido. Inmiddels rijden we Z1 dressuur en we hebben al mooie successen behaald waaronder zilver op het NK en drie maal overijssels kampioen. Dido is een heel lief paard waar ik een enorme band mee heb. Het is heel fijn om hem elke dag te mogen trainen!

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu