nieuws 2017 - Marit Golsteijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

nieuws 2017

Dido officieel Z1 dressuur

03-05-2017
Afgelopen zaterdag hebben Dido en ik ons Z1 debuut gemaakt in Kootwijk. De Z1-oefeningen waren nog niet heel erg bevestigd dus het was nog even afwachten hoe het op concours zou gaan. Ook was het weer het eerste outdoorconcours. Dido was super braaf en relaxed met het inrijden. In de eerste proef was het nog behoorlijk wennen en zoeken naar de juiste knoppen. In die proef haalde we op een half puntje na geen winstpunt. De tweede proef ging een heel stuk beter! Nog steeds maakten we nog wat fouten. Maar dat is nog niet erg want het moet allemaal nog veel bevestigder worden. In deze proef behaalden we 65% en een 4e prijs in een groot en sterk deelnemersveld! Een mooi begin dus en nu veel kilometers maken!

Bo wint 7e prijs in de Felix Cup én heeft eerste winstpunt binnen in de eventing!

03-05-2017
Bo heeft zich de afgelopen weken van zijn veelzijdige kant laten zien! Een paar weken geleden heeft hij zijn debuut gemaakt in de eventing. Na de dressuur stonden ze eerste, het springparcours was foutloos en in de cross hadden ze slechts 1 stop. Dit is voor de eerste keer een cross rijden echt super! Dit betekent dat de eerste winstpunt binnen is en Bo nu officieel geklasseerd is in de eventing!Afgelopen zaterdag mocht Bo zijn ding weer doen in de dressuurring. Tijdens de Felix Juristen Cup in Aerdenhout wisten ze heel knap een 7e prijs te winnen met een score van bijna 66%!


8e op het NK!

21-03-2017
Op vrijdag 10 maart kwamen Dido en ik van start op het NK in Ermelo in de klasse M2. We moesten al als eerste starten. De omstandigheden tijdens het inrijden waren niet optimaal. De prijsuitreiking van de M1 was vlak voor mijn rubriek. Het was daardoor erg druk in de inrijbaan en daarbij gingen de paarden bij het ophangen van de linten er een aantal keer vandoor. Dido bleef hierbij super braaf, maar ik merk dat hij zich dan net iets opsluit. Om 15:00 mochten we de mooie baan betreden. In het begin was Dido nog wel wat onder de indruk van de bloemen en de hele entourage. Tijdens de proef bleef hij super braaf. Maar ik merk dat hij het toch wel een beetje spannend vindt en dan sluit hij zich wat op. Hierdoor was het ritme in de draf net niet helemaal mooi en slopen er een paar rommelfoutjes in. Maar ik ben wel super trots op Dido want ondanks dat het de eerste keer voor hem in zo'n entourage was en hij best onder de indruk was, bleef hij wel gewoon zijn ding doen! Vrij snel was de score bekend. Mijn proef werd beoordeeld met 66% en hier was ik zeker tevreden mee! Toen begon het lange wachten. Er waren 7 prijzen en lange tijd stonden we nog in de top 7. Op het laatste moment werden we toch net 8e. Het was een fotofinish want het scheelde slechts 0,06% met de nummer 7. Maar ik ben zeker niet minder trots! 8e van Nederland is een mooie afsluiting van een super mooi seizoen in de M2!! Nu op naar de Z1!

Foto's zijn gemaakt door Ingrid Tuijens en Digishots

Mooie scores in Nunspeet

26-02-2017
Gister heb ik als voorbereiding op de Nederlandse kampioenschappen in Nunspeet 2 proeven gereden. Beide proeven gingen heel fijn. Hier en daar nog wat dingetjes, maar over het algemeen heel tevreden! We wonnen beide proeven met mooi scores van 71,83% (215,5) en 68,67% (209)! Daarnaast zijn er ook hele mooie foto's gemaakt!

Overijsselskampioen M2!

26-02-2017
Eindelijk kan ik weer een stukje op mijn site zetten. Er waren problemen met de server. Iets waar ik totaal geen verstand van heb, maar gelukkig is het goedgekomen.
Twee weken geleden hebben we de Overijsselse kampioenschappen gereden in Mariënheem. Wat was het een rare dag! Ik ben er bij het losrijden hard afgevallen. Ik zat er nog maar 2 rondjes op toen iemand vlak voor mij eraf viel. Ik stond klem in de hoek en hierdoor viel ik er ook af. Ik ben hard op mijn hoofd terecht gekomen en Dido heeft op mijn been gestaan. Ik ben er wel weer opgegaan, maar vanaf dat moment tot in de kantine kan ik me bijna niets herinneren! Met de hulp van heel veel mensen heb ik nog wel een proef kunnen rijden. Die ging ook zeker niet zoals we dat kunnen omdat ik natuurlijk niet zo reed als normaal gesproken en ik nauwelijks had ingereden. De prijsuitreiking was al vrij snel. Toen bleek dat we kampioen waren geworden met 67,50%!! Hoe raar kan een dag lopen! Nu mogen we op vrijdag 10 maart naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo!

Kringkampioen M2!

21-01-2017
Vandaag stonden de kringkampioenschappen op het programma. Vorige week hebben we al een generale gereden in Mariënheem. Daar wonnen we beide proeven ruim met mooie percentrages van 70,33% en 70,67%! Vandaag liep Dido heel erg fijn en ik kon dit goede gevoel ook goed vasthouden in de proef! We hadden een hapering in het achterwaarts omdat hij een paard zag lopen door het raam, maar voor de rest kon ik de proef heel goed afwerken. Dit werd beloon met een mooie score van 69,58% (211 en 206,5) en daarme werden we met 6% verschil kringkampioen. Ook zijn we afgevaardigd naar de regiokampioenschappen op 11 februari.


Lisa goed op weg in de Z2 en kaderwedstrijden

21-01-2017
Lisa is goed op weg in de Z2 met beide pony's. Eind november reed ze haar eerste kaderwedstrijd en tevens haar debuut met Bo in de Z2. Daar scoorde ze met Viktor 65.34% en in de tweede proef 67.2%. Met Bo kon het nog veel beter, maar kreeg ze nu al een mooie score van 63,68%. Lisa heeft zich vervolgens met Bo ook geplaatst voor de finale van de Felix Accountants dressuurcup. Daar scoorde ze tussen de toppers 66%. Ook heeft ze meegedaan aan de eerste selctie van de Felix Juristen cup. Daar scoorde ze met Bo bijna 65% en met Viktor 64,44%!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu