nieuws 2016 - Marit Golsteijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

nieuws 2016

Geslaagd weekend JS Press dressuurbokaal

23-10-2016
We hebben een succesvolle week achter de rug! Donderdag hebben we voor het eerst M2 gestart. Dido liep heel erg fijn en we konden twee fijne proeven neerzetten! Dit resulteerde in twee keer een 1e prijs in een sterke rubriek met mooie scores van 70,7% (212) en 72% (216)! Hierdoor hadden we ons ook meteen geplaatst voor de de finale van zaterdagavond. Zaterdagmiddag hebben ook nog twee
'gewone' proeven gereden. Deze proeven gingen weer fijn, alleen merkte ik dat hij de tweede proef iets moe begon te worden. We behaalden weer hele mooie scores van 70,8% (212,5) en 69,7% (208) en twee 1e prijzen van de M1/M2! We hadden in de eerste proef zelfs een 10 voor het halsstrekken!!
's Avonds gingen weer terug naar Wezep voor de finale. In de finale kwamen de beste 11 combinaties van de B t/m M2 aan de start. Ik was een beetje bang dat Dido leeg zou zijn na zo'n intensieve week, maar gelukkig kreeg hij meer dan genoeg inspiratie en stond hij er juist super fijn aan! We konden een goede proef neerzetten zonder grote fouten. Ik kwam dan ook heel erg tevreden de ring uit! Iedereen mocht weer opzadelen voor de prijsuitreiking en we kregen allemaal een mooi lint en een deken. Van laag naar hoog werd iedereen opgeroepen voor de ereronde. Ik bleek 4e te zijn geworden in een hele sterke groep met weer een hele mooi score van 70,61% (211,5, 206,5, 217,5)!! Daarnaast werden we ook rubriekswinnaar van de klasse M2! Een super geslaagd weekend!!

Nieuw paard: Honneur!

03-10-201
Sinds vorige week woensdag zijn we de nieuwe eigenaren van de 4-jarige ruin Honneur (Charmeur x Davignon)! Honneur heeft al een paar jonge paarden wedstrijden en een aantal L1 proeven gelopen. Het is een paard met 3 hele goede gangen en hij is ook nog eens lief! We gaan nu eerst rustig een combinatie worden voordat we op concours gaan.


  

Mooie scores voor Lisa in de Z

03-10-2016
Afgelopen weekend heeft Lisa met de pony's gestart in Almelo. Met Bo wist ze in de Z1 mooie scores van 68,1% (231,5) en 64,7% (220) te behalen. Met Viktor scoorde ze op haar tweede Z2 wedstrijd super mooie percentages van 66,1% en 68,1%!!

Photoshoot

11-09-2016
Manon van Spijker heeft vandaag super gave foto's gemaakt van Dido en mij! Ik ben heel blij met het resultaat!

De link naar de Facebookpagina van Manon van Spijker fotografie:
https://www.facebook.com/manonvanspijkerfotografie/?fref=ts

Geslaagde debuten voor Lisa met Bo en Viktor

11-09-2016
Gister heeft Lisa met Bo haar Z1 debuut en met Viktor haar Z2 debuut gemaakt in Balkbrug. Met Viktor haalde ze nette scores van ruim 60% en bijna 64%! Ook leverde dit een 2e prijs op. Met Bo won ze beide proeven met 65% en 65,6%!! Ook hebben ze de 'Grote prijs van Avereest gewonnen' in de klasse Z! Super knap voor een 13-jarige!

Hippiade

06-09-2016
Afgelopen vrijdag kwamen Dido en ik aan de start op de hippiade in Ermelo. Op vrijdag werd eerst een selectieronde verreden. Er waren 2 M1 ringen waarin 30 combinaties aan de start kwamen. De beste 8 van beide ringen plaatsen zich voor de finale op zaterdag. Bij het inrijden liep Dido al super fijn en stond hij er super aan. In het eerste deel van de proef konden we dit goede gevoel ook vast houden. Helaas slopen er gedurende proef wat foutjes in. Achteraf gezien hebben de foutjes net een finale plaats gekost. Desondanks was ik met een percentage van 65.5% en een 11e plaats in mijn baan super tevreden!! Nu gaan we ons klaarmaken voor ons M2 debuut over twee weken!


Door naar de hippiade!

21-08-2016
Vrijdag en zaterdag werden de Overijsselse kampioenschappen verreden in Hardenberg. Vrijdag waren eerst de voorrondes. Ondanks de warmte kon ik een fijne proef neerzetten. De score van 66,25% was voldoende om me te kwalificeren voor de finale op zaterdag. De proef op zaterdag verliep niet helemaal vlekkeloos. Er zater een paar fouten in, maar er waren ook onderdelen die zeker beter waren dan de dag ervoor. In de zeer sterke M1 rubriek wisten we een 5e prijs te behalen met een mooie score van 68,58%!! Ook was dit net voldoende voor een startbewijs voor het NK op 3 september in Ermelo!Een week eerder waren de kampioenschappen voor de pony's. Lisa wist met Viktor knap reserve kampioen te worden in de Z1 D/E. Helaas mocht dit jaar alleen de kampioen naar de hippiade, maar dat mocht de pret niet drukken! Bo ging helaas niet goed, maar Lisa mag met Bo wel naar de hippiade met het M-viertal!

Grote update

16-08-2016
Het is een tijdje geleden dat ik een stukje op de site geplaatst heb. Ik en Dido hebben beide genoten van een heerlijke vakantie, maar in ondertussen hebben we zeker niet stilgezeten.

In juni hebben we nog een wedstrijd gereden in Kootwijk als voorbereiding op de kampioeschappen. Daar werden we in een grote en zeer sterke groep 2e met 204,5 punten en 5e met 195,5 punten!

Lisa deed ook goede zaken tijdens de Almelose ruiterdagen! Op vrijdag en zaterdag wist ze zich vaak in de prijzen te rijden met Bo en Viktor waardoor ze met beide pony's mocht starten in de finale. Bo had helaas te veel spanning waardoor een hoge klassering er niet in zat. Viktor maakte alles goed door heel knap als tweede te eindigen in de Z-finale!Een week later stonden de kringkampioenschappen op het programma. Het weer speelde niet echt mee waardoor we de proef moesten rijden in de blubber. Dido bleef super doorgaan en we konden twee goede proeven neerzetten. Met 208 en 199 punten werden we kringkampioen! Hierdoor zijn we ook afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen.
De volgende dag waren de pony's aan de beurt. Lisa reed met Bo twee prachtige proeven wat haar het kringkampioenschap in de M2 opleverde! Met Viktor werd ze tweede in de Z1.Na een lange vakantie voor Dido en mij, zijn we op 10 augustus weer gestart in Noord-Sleen. We wonnnen beide proeven met in de tweede proef een mega score van 236 punten (78,67%)!!! We hadden zelfs een 10 voor de rijvaardigheid en harmonie!

Om in het wedstrijdritme te blijven zijn we zondag de 14e weer op concours geweest. We reden twee hele fijne proeven die beloond werden met twee eerste prijzen en mooie scores van 218 en 210,5 punten!  

Dido weer twee keer eerste

10-06-2016
Afgelopen vrijdag ben ik weer gestart in de M1 met Dido in Smilde. Het was de eerste keer op gras en tussen de bordjes. Daarnaast lag het concoursterrein naast het voetbalveld. Het was dus nogal een uitdaging om daar te rijden. Na een beetje spanning in het begin begon Dido zich steeds meer te ontspannen bij het losrijden. Ik was zelf nog niet helemaal tevreden over de proef omdat Dido door de omstandigheden een beetje terughoudend was en er daardoor wat fouten inslopen. Er waren zeker ook hele mooie onderdelen bij zoals de schouderbinnenwaarts en het halsstrekken waar we zelfs negens voor kregen! De jury beloonde de proeven met hele mooie scores van 72,33% (217) en 69,83% (209,5) en daarmee twee keer een eerste plaats!!

Dido wint twee keer tijdens M1 debuut

29-05-2016
Vorige week zaterdag heb ik mijn M1 debuut gemaakt met Dido in Slagharen. We hadden een tijdje geen wedstrijden gereden en daarnaast was het ook het eerste outdoor concours van dit seizoen. Ondanks dat was Dido super braaf en liep hij fijn! In de proeven maakten we nog wel wat foutjes, maar voor de eerste keer is dat logisch. Ook waren er stukken bij die al heel mooi gingen. We behaalden mooie scores van 206 en 206,5 punten. Dit was goed voor twee maal het oranje lint! Een mooi begin van de M1!Ook Lisa is met Bo en Viktor gestart in een hogere klasse. Met Viktor maakte ze haar Z1 debuut. In de eerste proef was er op een puntje na net geen winstpunt. In de tweede proef wisten ze al mooi 62,2% te scoren. Twee weken later deden ze er nog een schepje bovenop en scoorden ze 65,6% en 62,4%! Met bo heeft ze de smaak ook goed te pakken in de M2. Van de vier proeven die ze gereden heeft wist ze er drie te winnen en een keer tweede te worden. In alle proeven scoorde ze twee winstpunten, dus dat betekent dat ze al weer bij Z1 startgerechtigd zijn!


Fotoverslag NK

Vorige week hebben we het hele weekend vastgelegd in sfeerfoto's. Het leek mij leuk om te laten zien hoe zo'n weekend op de kampioenschappen eruit ziet.


1. Vrijdagochtend hebben we de paarden getraind en alles klaar gemaakt voor vertrek. Nooit gedacht dat je voor een nachtje zoveel spullen mee kon nemen. Op deze foto staan de paarden thuis op de poetsplaats klaar voor vertrek.


2. Aangekomen in Ermelo! De paarden staan lekker in hun stallen.


3. Nadat we de spullen uitgepakt hadden hebben we nog even bij de baan gekeken waar we de volgende dag moesten rijden.


4. We hebben de paarden nog even gevoerd en zijn toen naar het hotel 10 minuutjes verderop gegaan. (En wij weten altijd meteen weer een rommel te maken op de kamer :-))


5. En toen héérlijk gegeten.


6. 's Ochtends om 07:00 zaten we al weer aan het ontbijt (niet mijn meest charmante foto zo vroeg in de morgen).


7. Om 08:00 moest mijn moeder de baan verkennen. Eerst was Warrior nogal in de stress waardoor ze eerst aan de hand gestapt heeft. Uiteindelijk werd hij rustiger en kon ze er toch nog even op.


8. Toen in klein was vlocht mijn moeder altijd mijn pony's, maar nu is dat omgekeerd. Ik heb Warrior gevlochten en mama heeft hem gepoetst en zichzelf klaar gemaakt.


9. Het losrijden. Warrior liep fijn en raakte gelukkig de stress van de ochtend kwijt!


10. Tevreden na de proef!


11. Na de proef van mijn moeder hebben we even warme chocolademelk gedronken. Daarna ben ik weer naar de stallen gegaan om Dido alvast te  vlechten en klaar te maken voor het baan verkennen.


12. Het baanverkennen met Dido. Hij kijkt eigenlijk nooit ergens naar. Het was dus misschien niet nodig geweest, maar het is toch altijd fijn om even in de ring gereden te hebben. Vervolgens zijn we weer naar het hotel gegaan om nog een paar uurtjes uit te rusten. Gelukkig heb ik geen last van spanning voor de wedstrijd dus heb ik nog even geslapen en mezelf klaar gemaakt voor de wedstrijd. Rond 17:00 zijn we weer naar Ermelo gegaan. Daar heb ik Dido gepoetst. We waren wat vroeg dus hebben we nog even gekeken bij de Z2 pony's.


13. Het losrijden met Dido. Hij liep echt super fijn en alles lukte! Ik daarom vooral heel veel gestapt om hem lekker fris te houden.


14. Tijdens het uitstappen werd al bekend dat ik op dat moment eerste stond met 68%. Er moesten nog 10 combinaties rijden dus toen begon het zenuwslopende wachten. Al snel kwam er al iemand overheen. We hebben toen naar de rest van de combinaties op de tribune. En steeds maar weer afwachten of ze er overheen kwamen! Maar er kwam niemand mee overheen en we waren dus 2e! Iedereen heel blij natuurlijk. Toen hebben we nog even avondgegeten (het was inmiddels al 21:00!) en een uurtje later was de prijsuitreiking.


15. De ringmeester gaf ons de prijzen.


16. Rondstappen met de nummer 3. Onze paarden stonden naast elkaar op stal en waren echt dikke vrienden geworden.


17. De prijsuitreiking! Aan de andere kant zat de tribune echt helemaal vol met mensen dus dat was echt super gaaf!


18. De ereronde!


19. Afzadelen en weer snel naar huis want het was inmiddels behoorlijk laat geworden.

Zilver op het NK!!

06-03-2016
Wat een dag! Dido en ik winnen zilver op het NK in de klasse L2!!!
Vrijdagmiddag zijn we al vertrokken naar Ermelo. We hadden daar 2 stallen en we sliepen zelf in een hotel. Het was al vroeg ochtend want mijn moeder moest eerst starten in de B. Ze reden een hele nette proef die werd beloond met 63,00% (187,200,180) en daarmee netjes 17e van de 24! Vervolgens heb ik de baan verkend en zijn we terug gegaan naar het hotel om nog een paar uurtjes te rusten. 's avonds om 19:23 was het mijn beurt. Bij het inrijden liep Dido echt super! Ook in de proef ging het fijn! De proef was nagenoeg foutloos en alles oefeningen gingen mooi vloeiend achter elkaar aan. Het was in verhouding tot de inrijbaan heel erg warm in de ring waardoor het voor mijn gevoel nog iets flitsender had gekund. Maar ik was super tevreden over de proef. Al heel snel was de score bekend en ik stond op dat moment met 68,00% (206,199,207) bovenaan! Er moesten nog 10 combinaties starten dus het was heel spannend. De eerst volgende kwam meteen over mijn score heen, maar vervolgens bleef iedereen eronder! Ik was dus 2e!! Ik had dit echt nooit verwacht! Echt zo trots op Dido! Een uurtje later was de prijsuitreiking en dat was ook heel erg gaaf!

Samen met mijn moeder naar het NK!

22-02-2016
Zaterdag was het laatste weekend van de Overijsselse kampioenschappen. Mijn moeder startte met Warrior in de grote B-rubriek. Ze reden een mooie proef en kwam dan ook tevreden de ring uit. We wisten tot de prijsuitreiking nog geen uitslagen dus het was heel spannend! Maar ze mochten een mooie 3 prijs ophalen met 64.67%!! Dit betekent dat ook mijn moeder op 5 maart naar het NK mag! Echt super leuk en we gaan er een mooie dag van maken!
Lisa en Loïs in de prijzen op de regiokampioenschappen

22-02-2016

Vorige week werden de Overijsselse kampioenschappen voor de pony's verreden. Lisa behaalde met Bo een 4e prijs in de M1 D/E. Ze reden een hele mooie proef en iedereen aan de kant was ook heel enthousiast over de proef. Helaas hadden ze te kampen met het nodige puntenverschil. De ene jury zette de combinatie op de 1 plek met 207 punten, maar de andere jury vond het slechts een 13e plek met 182 punten waard. Jammer, maar dat kan gebeuren. Maar gelukkig mochten ze toch nog een mooie 4 prijs mee naar huis nemen.
Met Viktor zat het niet mee. Hij vond het veel te spannend in de baan waardoor Lisa moest afgroeten. Afgelopen weekend hebben ze dit weer helemaal goed gemaakt door 2 eerste prijzen mee naar huis te nemen met 186 en 201 punten!

De volgende dag startte Loïs met Alexander in de L1-D. Met haar eventingpony wist ze maar mooi een 5e prijs mee naar huis te nemen!  Overijsselskampioen met 72,83%!

31-01-2016
Gisteren werden de Overijsselse kampioenschappen verreden in Denekamp. Ik moest met Dido al vrij vroeg in het programma starten. Dido was heel relaxed met inrijden en liep meteen al fijn. Ook de proef ging heel fijn. Dido was heel erg braaf terwijl veel paarden kijkerig waren in de baan. Op twee kleine haperingen na was de proef foutloos en vormde alles een mooi geheel. Ik kwam dan ook met een tevreden gevoel de baan uit! Als snel waren de punten bekend en die bleken echt heel erg hoog te zijn! Met 211 (70,33%) punten van de jury bij C en met maar liefst 226 (75,33%) punten bij de jury bij H stond ik met een gemiddelde van 72,83% ruim bovenaan!! Maar er moesten nog heel veel combinaties rijden, dus het lange wachten begon. Uiteindelijk was de uitslag bekend en het was ruimschoots genoeg voor het kampioenschap!! We hadden bijna 5% voorsprong op de nummer 2! Echt heel gaaf!

We zijn nu afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen die worden verreden op 5 maart in Ermelo! Ook een leuk detail is dat het nu de 10e keer is dat ik individueel overijsselskampioen ben geworden!

Mooie scores in Hasselt

24-01-2016
Gisteren heb ik twee proeven gereden in Hasselt als voorbereiding op de Overijsselse kampioenschappen volgende week. Dido liep weer veel fijner dan vorige week. Helaas sloop er in de eerste proef nog een grote fout in maar de rest was super! De tweede proef ging ook heel fijn! De proeven werden beloond met hele mooie scores van 209 (69,67%) en 218 (72,67%) punten!! Hiermee werden we twee keer eerste met maar liefst 20 en 25 punten verschil op de nummer 2!

kringkampioenschappen

24-01-2016
Vorig weekend hebben mijn moeder en ik gestart op de kringkampioenschappen in Hardenberg. Ik moest 's middags als eerste starten. Bij het inrijden liep Dido heel fijn maar in de proef had hij erg last van dat hij moest mesten. Hierdoor slopen een paar grote fouten in de proef die veel punten gekost hebben. Ook kon ik daardoor de proef niet zo mooi afwerken als anders. Uiteindelijk zijn we op een 3e plaats geëindigd met 194 en 191 punten en hierdoor zijn we afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen die 30 januari worden verreden in Denekamp!'s avonds moest mijn moeder rijden in de klasse B met Warrior. Ze reden een hele mooie proef zonder fouten! In de grote rubriek van 32 deelnemers wisten zij kringkampioen te worden met 210 en 200 punten! Ook zij mogen naar de Overijsselse kampioenschappen. De kampioenschappen voor de klasse B worden verreden op 20 februari in Saasveld.
2 kringkampioenen!

06-01-2016
Afgelopen zaterdag werden de kringkampioenschappen voor de pony's verreden in Hardenberg. Lisa was weer van de partij met Bo en Viktor. Met Bo reed ze een nette proef die goed was voor 186 en 207 punten. In het sterke deelnemersveld behaalde ze hiermee een 2e prijs. Daarnaast zijn ze ook afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen op 12 februari in Lonneker.
Viktor ziet helaas altijd bakspoken in de baan in Hardenberg. Ook dit jaar was dat het geval waardoor er storingen in de proef zaten. Ondanks dat was de score van 177 en 185 punten wel genoeg voor het kringkampioenschap! Ook zij mogen op 12 februari naar Lonneker.

Ook Loïs, de zus van Lisa, kwam aan de start op de kringkampioenschappen. In de L1 wist zij met Alexander kringkampioen te worden met een mooie score van 194 en 201 punten! Heel erg knap voor een eventingamazone en een eventingpony!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu