nieuws 2015 - Marit Golsteijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

nieuws 2015

Lisa en Bo winnen laatste selectiewedtrijd Felix Cup!

20-12-2015
Gisteren vond de derde en tevens laatste selectiewedstrijd van de Felix Accountants Dressuurcup plaats in Emmeloord. Lisa was weer met Bo en Viktor van de partij. Met Bo reed ze een mooie en ontspannen proef. Je kan merken dat ze langzaam maar zeker steeds meer een combinatie worden! De proef werd beloond met 195 punten en dit was genoeg voor de overwinning! Met Viktor begon de proef heel erg goed. Alleen tegen het einde van de proef ontstond er helaas wat spanning doodatr iemand liep te stampen op het secretariaat. Heel erg jammer natuurlijk, maar de rest van de proef was super! Ze hadden 194 punten en daarmee een tweede plaats! Door de goede klasseringen van de afgelopen weken heeft Lisa zich met allebei de pony's als tweede geplaatst voor de finale op 29 december. Je mag alleen maar een pony starten tijdens deze finale en Lisa heeft gekozen om met Bo te rijden.

Buuz'nsniedersbokaal gewonnen!

13-12-2015
Gisteren heb ik met Dido twee proeven gereden in Genemuiden. Bij het inrijden liep hij al erg fijn. In de eerste proef vond hij de entourage een klein beetje spannend. Je ziet dit dan niet echt terug bij Dido, maar ik merk dat hij dan wat terughoudend wordt. De proef verliep verder wel goed en we hadden geen fouten! In de tweede proef was Dido helemaal op zijn gemak en kon ik er heel fijn aan rijden. De proef was foutloos en kwam dan ook met een goed gevoel de ring uit. In de eerste proef werden we eerste met 198 punten en in de tweede proef werden we weer eerste en dit maal met 209 punten! Omdat ik de beste combinatie van de L2 was over de twee proeven mocht ik ook de Buuz'nsniedersbokaal in ontvangst nemen!


Lisa goed op weg in Felix Cup

08-12-2015
Lisa is goed van start gegaan op de Felix Accountants dressuurcup. Tijdens de eerste selectiewedstrijd in Genemuiden kwam ze met Bo in de M1 aan de start en met Viktor startte ze voor het eerst M2. In de eerste proef had Bo helaas veel last van spanning en kon dit niet meer afvloeien gedurende de proef. De tweede proef verliep een stuk beter en hier werden ze ook mooi 1e met 191 punten! Met Viktor reed Lisa, ondanks de spannende ringen, 2 mooie en ontspannen proeven. De concurrentie in de M2 was heel erg sterk. Toch mocht ze heel knap een 3e en een 2e prijs ophalen. In beide proeven had ze 191 punten.
Een week later was de tweede selectie in Staphorst. We hadden een beetje pech door een lekke band onderweg, maar gelukkig waren we nog net op tijd. Dit keer moest ze als eerste met Viktor starten. Ondanks dat de omstandigeheden niet makkelijk waren (er werd steeds geapplaudiseerd voor de prijsuitreiking en er werd een aantal keren vuurwerk afgestoken), stuurde Lisa Viktor toch heel knap door de proef! Dit werd beloond met 193 punten en een hele mooie 2e prijs in de sterke rubriek. Daarna was Bo aan de beurt. In tegenstelling tot de vorige week was de proef nu wat braaf, maar dit kan later uitgebouwd worden. Ze behaalden een 4e prijs met 185 punten!


JS Press Dressuurbokaal 2015 gewonnen!  

25-10-2015
Deze week ben ik aan de start gekomen in Wezep tijdens de JS Press Dressuurbokaal. Ik kwam woensdagavond als eerst van start. Dido liep twee fijne proeven in de mooi aangeklede hal. In beide proeven zat nog een fout, maar ik kwam met een goed gevoel de ring uit! De jury beloonde dit met maar liefst 214 (71,33%) en 218 (72,67%)!! Met ruime voorsprong (16 en 21 punten) mocht ik tweemaal de eerste prijs in ontvangst nemen! Door dit resultaat had ik me meteen al geplaatst voor de finale van zaterdagavond!
Vrijdag ochtend vertrokken we weer naar Wezep om ook nu weer twee proeven te rijden. Dido voelde fijner aan in de proef dan woensdag. In de eerste proef zaten nog twee dikke fouten, maar de tweede proef ging heel fijn en ook nagenoeg foutloos! Dit keer kregen we 202 (67,33%) en 208 (69,33%) punten! De concurrentie was zeker sterker dan woensdag. Het was dus spannend maar ook dit keer werden we twee keer eerste!
Op zaterdagavond werd de grote finale van de JS Press Dressuurbokaal verreden. In totaal hadden 11 combinaties over de klassen B t/m M2 zich geplaatst voor deze finale. Ik moest als derde starten. De baan was nog mooier aangekleed, er was heel veel publiek en een omroeper. Omdat Dido nog niks kent was het afwachten hoe hij hier op zou reageren. Hij gedroeg zich heel goed en ging door al het spektakel er nog fijner aan lopen! Ik heb nog nooit zo fijn gereden in de proef! Helaas maakten we twee grote fouten. Hij wilde in eerste instantie niet achterwaarts omdat hij precies voor het publiek stond en aan het eind van de middengalop sprong hij om omdat hij even naar de bloemen keek. Dat kan gebeuren want het hoort op dit moment nog echt bij de graad van africhting. Er zaten ook echt hele mooie onderdelen bij dus ik kwam met een heel goed gevoel de proef uit!
Voor de prijsuitreiking mocht iedereen opzadelen. We kregen allemaal een mooi lint en een deken. Ze begonnen met het oproepen van de nummer 11, die mocht dan een ereronde rijden. Zo ging het door tot de nummer 3 en ik was nog steeds niet opgeroepen. Ik was echt al super blij dat ik bij de beste 3 zat want het niveau was heel hoog en er deden hele goede paarden mee! Met z'n drieën mochten we de baan in en daar werd de uitslag verder bekend gemaakt. Derde was ik ook niet geworden en toen de nummer twee bekend werd gemaakt bleek ik dat ook niet te zijn! Ik had dus gewoon gewonnen! Echt ontzettend blij was ik, dit had ik nooit verwacht! We hadden een mooi percentage van 66,56% (202, 200, 197) en stonden daarmee 2% 'los' van de nummer 2!! De zeer goede juryleden A. Hamoen, M. Van Wissen en C. Op 't Hoog schreven mooi commentaar op het protecol. Ze hadden de fouten (heel terecht) zwaar afgestraft, maar daar tegenover stonden ook negens en achten! Door deze prestatie was ik tevens rubriekswinnaar van de klasse L2 geworden! Ik mocht een mooie sjerp, lint, deken, mega grote bokaal, bokaal voor de rubriekswinnaar, een heel mooi geldbedrag, twee zakken voer en bloemen in ontvangst nemen! Vervolgens mochten we nog een gave ereronde rijden!
Het was een hele mooie wedstrijd en een mooie ervaring. Dido heeft zich super gedragen deze dagen! Een mooi aangeklede baan, veel publiek, applaus, omroeper en een ereronde. Alles was nieuw voor hem, maar hij heeft zich echt voorbeeldig gedragen! Wat een lief paard is Dido!

Mooie scores voor Lisa op de clubkampioenschappen

25-10-2015
Afgelopen dinsdag heeft Lisa met Bo en Viktor gestart op de clubkampioenschappen. Met Viktor is ze voor het eerst M2 gestart. Ze reed een hele mooie proef! De jury zei dat ze er kippenvel van kreeg en beloonde de proef met 214 punten! Daarna startte ze Bo in de M1. Bo had heel veel spektakel in de baan, maar Lisa bleef Bo super rijden en ze maakten geen fouten. De jury was hier ook heel erg over te spreken en voor deze proef kreeg ze 209 punten! Met beide pony's werd ze eerste! Super gedaan!Dido wint twee keer de L2!

04-10-2015
Gister ben ik sinds lange tijd weer op concours geweest met Dido. Omdat Dido wat meer tijd nodig had hebben we de afgelopen tijd thuis doorgetraind. Hierdoor is Dido erg vooruit gegaan en waren we weer klaar om wedstrijden te rijden. Dido liep gister met het inrijden heel goed, alleen door het lekkere najaarsweer werd het wel heel erg warm in de binnenhal. Ik merkte dat hij hier wat last van had, maar desondanks bleef hij toch fijn te rijden. De proeven verliepen goed en ik kon echt merken dat hij het werk veel beter aankan. De proeven werden beloond met hele mooie scores van 209 en 206 punten! Dit was genoeg om twee keer de eerste prijs op te mogen halen! Voor nu ben ik echt heel erg blij met het resultaat! In beide proeven had ik nog een hele grote fout zitten en daarnaast merk ik dat we nog niet in een wedstrijdritme zitten, dus er zit nog zeker rek in!

Het was een succesvolle dag in Genemuiden want ook mijn moeder mocht twee keer de 1e prijs in ontvangst nemen! In de B reed ze met Warrior twee goede proeven die beloond werden met 208 en 204 punten! Moe maar zeker voldaan kwamen we 's avonds weer thuis!

  Lisa heeft op 12 september haar wedstrijddebuut met Bo gemaakt. In Balkbrug kwam ze met hem aan de start in de M1. Het was pas de 10e keer dat ze Bo reed en ze wist meteen al twee hele mooi proeven neer te zetten! De jury was het hier ook mee eens want in de eerste proef werd ze 3e van de 16 met 193 punten en de tweede proef wonnen ze zelfs met 195 punten! Een super begin! Lisa was die dag haar eigen concurrent want met Viktor werd ze in de eerste proef 1e met 206 punten en in de tweede proef 3e met 187 punten! Tevens was zij de beste combinatie van M waardoor ze de 'Grote prijs van Avereest' wonnen!


Lisa & Viktor Overijsselskampioen!

18-08-2015
Terwijl ik genoot van mijn vakantie was Lisa zich aan het voorbereiden voor de Overijsselse kampioenschappen die op 8 augustus werden verreden. Als voorbereiding hebben ze de woensdag ervoor nog een wedstrijd gereden. Ze wonnen beide proeven met 199 en 212 punten! Dat een goede generale repetitie ook een goed optreden kan betekenen maakten Lisa en Viktor waar! Ze reden een keurige proef op de kampioenschappen waarin ze bijna geen fouten maakten. Dit werd beloond met een heel mooi percentage van 69,67% (212 & 206 punten) en het Overijsselskampioenschap!! Dit betekent ook dat ze zijn afgevaardigd naar de hippiade op 29 augustus! Ook reden ze 's middags nog een proef voor het verenigingskampioenschap. Er was een strakke planning want meteen na de kampioenenparade moest Lisa door naar de baan om de proef rijden. Maar ook hier wisten ze weer een goede proef neer te zetten waarvoor ze weer een mooie score van 202 punten kregen!Nieuwe combinatie: Lisa en Bo!

13-07-2015
Twee maanden geleden is Bo weer terug bij ons op stal gekomen. Nadat hij eerst een poosje rust heeft gehad, is hij nu weer klaar om aan de slag te gaan! Lisa zal naast Viktor nu ook Bo gaan rijden. Ze gaan eerst even de tijd nemen om een combinatie te worden en dan gaat ze Bo starten in de klasse M1.

              

Lisa en Viktor succesvol op de Almelose Ruiterdagen en kringkampioenschappen

05-07-2015
Afgelopen weekend zijn Lisa en Viktor voor het eerst M1 gestart op de Almelose Ruiterdagen waar zij 3 dagen aan de start kwamen. Op vrijdag zaten er nog een paar miscommucaties in de proef, maar ondanks dat wisten ze met 189 punten een mooie 5e prijs te behalen in de grote rubriek van 25 deelnemers. De proeven van zaterdag verliepen al weer beter dan de dag ervoor. Dit was niet zonder succes want met 197 en 195 punten mocht ze een 4e en 2e prijs in ontvangst nemen! Daarnaast had Lisa zich ook geplaatst voor de finale die de volgende dag verreden werd. De finaleproef ging heel erg goed. Op een storing na, die werd veroorzaakt door het applaus voor een andere ring, was het een foutloze proef. Dit werd beloond met 204 punten gemiddeld (205&203). Dit was genoeg voor een 3e prijs en Lisa mocht Viktor gaan zadelen voor de prijsuitreiking.

Gisteren startte de combinatie op de kringkampioenschappen. Ze reden twee hele nette proeven maar door de warmte liep Viktor wat leeg, wat natuurlijk verklaarbaar is. Desondanks werden ze reservekampioen met nette scores van 199 en 204 punten! Ze zijn hierdoor afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen!


Lisa en Viktor op dreef in de L2

03-05-2015
Lisa en Viktor gaan als een speer in de L2! In twee weken tijd hebben ze al 16 winstpunten gehaald. Hun debuut stond gepland op 18 april in Zwolle. De eerste proef wonnen ze meteen met 209 punten en in de tweede proef werd ze, ondanks de spanning bij Viktor, tweede met 184 punten. Een paar dagen later hadden ze in Balkbrug helemaal de smaak te pakken en mochten ze twee maal het oranje lint mee naar huis nemen met mega scores van 214 en 221 punten! Op de volgende wedstrijd in Almelo werkten de omstandigheden niet bepaald mee waardoor Viktor het in de eerste proef heel erg spannend vond, in deze proef behaalden ze dan ook geen winstpunt. De tweede proef verliep weer keurig en daar mochten ze een tweede prijs in ontvangst nemen met 198 punten! Gisteren hebben ze de eerste selectie van de Phonehouse Cup gereden in Zuidwolde gereden. Ondanks dat het programma een uur uitliep, bleef Viktor er helemaal voor gaan. In een sterk deelnemersveld werden ze in de eerste proef vierde met 202 punten en wonnen ze de tweede proef met maarliefst 216 punten! Binnen twee weken hebben ze dus al genoeg punten voor de M1. Een knappe prestatie van de net 12-jarige Lisa!

Ook ik heb inmiddels mijn L2 debuut gemaakt met Dido. Tijdens de eerste wedstrijd in Genemuiden behaalden we in allebei de proeven dikke winstpunten. Op de tweede wedstrijd in Almelo kwamen we erachter dat Dido toch wat meer ervaring moet krijgen in het lopen van de moeilijkere proeven. Ondanks dat haalden we wel nette punten. We trainen thuis nu eerst rustig verder.

Mijn moeder heeft tijdens de wedstrijd in Genemuiden voor het eerst sinds lange tijd weer gestart. Dit is heel erg goed verlopen! In de klasse B behaalde ze met Warrior (v.Rhodium) in de eerste proef een tweede prijs met 198 punten en in de tweede proef een eerste prijs met 209 punten! Een super begin!


Succesvol weekend

22-03-2015
Gister ben ik met Dido aan de start gekomen op de wedstrijd in Mariënheem. Dido zette ook deze keer weer zijn beste beentje voor. Dit waren de beste proeven tot nu toe! Dit werd ook beloond met mooie scores van 69,67% (209 punten) in de eerste proef en 70,00% (210 punten) in de tweede proef! Dit was ruim voldoende om twee keer de eerste prijs in ontvangst te mogen nemen!

Ook Lisa en Viktor kwamen gister aan de start. In Balkbrug mocht ze in de eerste proef een tweede prijs met 199 punten mee naar huis nemen en in de tweede proef deed ze er nog een schepje boven op door te winnen met 209 punten! Ze hebben nu de punten binnen voor de L2!


Mooie percentages in Wezep

01-03-2015
Gister zijn we op concours geweest met Dido in Wezep. Dit was weer de eerste wedstrijd sinds de regiokampioenschappen. In de mooie accommodatie in Wezep konden twee proeven verreden worden. Dido liep bij het inrijden al heel fijn en we konden dit in de proeven ook goed vasthouden. Elke keer worden de proeven steeds weer een stukje beter. We wisten twee foutloze proeven neer te zetten die beloond werden met hele mooie percentages van maar liefst 71,33 (214) en 72,33% (217)! Dit was ruim voldoende voor twee keer een 1e prijs!

Lisa en Viktor naar 3e plek op Overijsselse kampioenschappen

08-02-2015
Lisa en Viktor zijn zaterdag aan de start gekomen op de Overijsselse kampioenschappen in Rijssen in de klasse L1-D. Het inrijden ging heel erg goed, alleen in de proef zaten helaas een paar storingen doordat Viktor de baan in Rijssen toch wel erg spannend vond! Er zaten ook hele mooie stukken in de proef wat de nodige achten opleverden. Als met al kwamen ze op een mooi percentage uit van 64,50% (194 & 193 punten) wat genoeg was voor een gedeelde 3e plek. Super gedaan Lisa!


Wederzien tussen Dido en Bo

08-02-2015
Afgelopen maandag had ik weer les bij Dressuurstal van Baalen. Tijdens het uitstappen kwamen Bo en Anouk net de baan in om te rijden. Tijd voor een fotomoment!


Dido Overijsselskampioen!

01-02-2015
Gisteren werden de Overijsselse kampioenschappen verreden in Rijssen. Ik kwam met Dido om 21:20 aan start in de L1. Met het losrijden liep Dido al heel erg fijn! De proef ging ook echt super! Ondanks dat het een hele spannende baan was bleef Dido heel koel in zijn hoofd en zette hij zijn beste beentje voor! De proef was nagenoeg foutloos en ik kwam met een heel fijn gevoel de baan uit. Daarna was het wachten op de uitslag. Al vrij snel na de laatste combinatie werd er een briefje opgehangen waarop stond wie er zich gereed mochten houden voor de prijsuitreiking en ik stond daar tussen! Daar waren we al echt super blij mee! Vervolgens begon de prijsuitreiking waarbij ze begonnen met de 7e prijs en zo verder aftelden. Steeds werd mijn naam niet genoemd, maar toen ik vervolgens ook de nummer 2 niet bleek te zijn wisten we het zeker! Overijsselskampioen!!! We behaalden een heel mooi percentage van 67,83% (205 & 202 punten) en stonden daarmee maarliefst 2,5% boven de reserve kampioen!! Ik had echt nooit verwacht dat we op onze derde wedstrijd al kampioen zouden worden! Ik ben echt ontzettend blij met zo'n lief en leuk paard!!
Kringkampioen!

18-01-2015
Gister zijn Dido en ik aan de start gekomen tijdens de kringkampioenschappen in Hardenberg. Het was nog maar onze tweede wedstrijd. Dido liep super en ik heb een hele fijne proef gereden waarin bijna niets mis ging. Het was al veel beter dan de vorige wedstrijd in Genemuiden. Het resultaat mocht er dan ook zijn: met 209 en 204 punten werden we kringkampioen!! Beide jury's zetten ons bovenaan, wat natuurlijk extra leuk is! We zijn nu afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen op 31 januari in Rijssen.

Anouk en Bo hebben gister gestart tijdens de 2e selectiewedstrijd van de Felix Juristen Cup in Assen. Het ging helaas niet zo goed als de vorige keer. Maar ze wisten toch een heel goed resultaat neer te zetten, want met 65,2% werden ze 13e van de 40 combinaties!


Lisa en Viktor kringkampioen!

04-01-2015
Gister hebben Lisa en Viktor gestart tijdens de kringkampioenschappen in Hardenberg in de klasse L1-D. Ondanks dat Viktor niet erg gecharmeerd was van de spiegel achterin heeft Lisa heel knap gereden en konden ze alsnog een goede proef neerzetten. De jury was het hier ook mee eens en met scores van 193 en 196 punten werden ze kringkampioen! Ze zijn nu afgevaardigd naar de regiokampioenschappen op 7 februari in Rijssen.


B-kaderscore voor Anouk in Bo in Felix Juristen Cup!

02-01-2015
Afgelopen dinsdag zijn Anouk en Bo gestart tijdens de eerste wedstrijd van de Felix Juristen Cup in Nieuw en Sint Joosland. Dit was ook de eerste keer dat Anouk en Bo aan de start kwamen tijdens een kaderwedstrijd. Er deden maar liefst 38 combinaties mee. Anouk en Bo reden een goede proef en dit werd beloond met een fantastische score van 68,46%!! Dit betekent dat zij nu hun eerste B-kaderscore binnen hebben! Als kers op de taart mocht Anouk ook nog eens een 6e prijs in ontvangst nemen tussen alle kaderleden! Echt ontzettend knap van Anouk en Bo!!


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu