nieuws 2014 - Marit Golsteijn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

nieuws 2014

Geslaagde debuten!

07-12-2014
Gister ben met Dido voor het eerst gestart. We startten in Genemuiden in de L1. Best wel spannend natuurlijk om met een jong paard voor het eerst op wedstrijd te gaan, maar Dido heeft zich super gedragen! We hebben voor dit moment al 2 fijne proeven neer kunnen zetten! De proeven werden beloond met 192 en 201 punten en we mochten 2 keer een 2e prijs mee naar huis nemen! Echt super voor de eerste keer! Het kan allemaal nog veel beter want Dido was wat leeg want het is in het begin een beetje uitzoeken hoelang we moeten inrijden. Ook zaten er nog wat rommelfoutjes in omdat het een jong paard is en het nog niet zo bevestigd is. Er zit dus nog rek in!

Vandaag is Lisa samen met Viktor voor het eerst officieel gestart op wedstrijd. Ook zij reden in de klasse L1. Lisa stuurde Viktor knap door de baan en dat leverde mooie scores op maarliefst 208 en 188 punten. Zij wisten hiermee een 3e en 5e prijs mee naar huis te nemen in een groot deelnemersveld!


Update

16-11-2014
Weer even een update! Het gaat heel erg goed met Dido! Hij pakt alles heel goed op en hij gaat steeds weer voorruit. Op 6 december hebben we ons wedstrijd debuut in Genemuiden waar we in de L1 starten. Ik heb er heel veel zin in!

Bo en Anouk zijn inmiddels voor het eerst gestrart in de Z2. Dit ging zeker niet onverdienstelijk want ze wisten een 1e prijs mee naar huis te nemen met een score van 65,8%! Super!


Super debuut voor Lisa en Viktor!

20-10-2014
Afgelopen dinsdag hebben Lisa en Viktor voor het eerst gestart op de clubkampioenschappen in de L1. We hadden de wedstrijd goed voorbereid en dat was zeker terug te zien. Lisa heeft heel knap gereden! Ze zette een hele mooi proef neer die nagenoeg foutloos was! Ook de jury was enthousiast en beloonde de proef met 205 punten. Hiermee had ze ook nog eens de hoogste score van de dag! Een geslaagd debuut!

       
Lisa en Viktor na de proef                                                           Lisa samen met haar zus Loïs die meedeed in de L2

Van Anouk hebben we goed nieuws ontvangen over haar en Bo! Ze hebben afgelopen weekend hun eerste oefenwedstrijd in de Z2 gereden. Dit is heel goed verlopen en ze hebben een mooie score gehaald!

Ook met Dido gaat het erg goed! Hij gaat nu bijna elke week mee naar de les bij Marlies. Hij is ontzettend braaf en hij gaat echt met sprongen vooruit!


bron: www.dressuurstalvanbaalen.nl

Nieuwe amazone voor Viktor

13-09-2014
We hebben een nieuwe amazone voor Viktor gevonden! Lisa Joosse zal hem onder begeleiding van mij gaan rijden en uitbrengen op de wedstrijden. De 11-jarige Lisa is een talentvolle en ambitieuse amazone. Lisa is geen onbekende, ze lest namelijk al enige tijd bij mij! Naast Viktor rijdt ze ook nog een C en een D pony, waar ze ook wedstrijden mee rijdt. Lisa vormt een mooie combinatie samen met Viktor. Ze gaan de komende tijd eerst rustig trainen om aan elkaar te wennen!Super afsluiting van mijn ponytijd!

12-09-2014
Afgelopen zaterdag heb ik tijdens het concours van mijn ponyclub in Balkrbug mijn laatste wedstrijd met Viktor gereden. We startten voor de tweede keer Z2. Dit keer waren de weergoden ons gelukkig goedgezind, wat ook wel weer eens fijn was! Bij het inrijden liep Viktor al super en in de proeven wist hij dit vast te houden. We reden twee hele goede proeven waarin eindelijk alles op zijn plek viel! Alles waar we de afgelopen tijd samen met Marlies heel hard aan geoefend hadden kwam eruit in de proef! Dit was ook in het resultaat terug te zien. We wonnen namelijk beide proeven met super scores van 66,9% en 69,8%!! Een super afsluiting van mijn ponytijd! Nu op naar de paarden!

    

Bo verder onder Anouk Strikkers

05-09-2014
Afgelopen maandag hebben we Bo naar zijn nieuwe amazone Anouk Strikkers gebracht. Zij gaat Bo de komende tijd rijden. Anouk is 14 jaar en heeft al meerdere pony's succesvol uitgebracht, waaronder de C-pony Joey waarmee ze kampioen is geworden op de hippiade in de C-Z2. Bo en Anouk vormen een mooie combinatie en ze gaan nu de komende tijd trainen tot ze klaar zijn om Z te starten. Bo staat gestald bij Dressuurstal van Baalen, dus een betere plek kan je je niet wensen! Ik hoop dat Anouk net zoveel plezier aan Bo gaat beleven dan wij de afgelopen 7 jaar!


Samen met Anouk en Bo afgelopen maandag bij Dressuurstal van Baalen


Laatste rit op Bo voordat we hem naar DVB hebben gebrachtHippiade 2014

31-08-2014
Gister werd de hippiade verreden in Ermelo. Ik kwam als 17e aan de start in de Z1-DE. Dit was de 13e keer dat ik mocht starten op de Nederlandse kampioenschappen, maar ook helaas de laatste keer bij de pony's! Het weer werkte jammer genoeg niet echt mee. Bij het inrijden regende het behoorlijk hard, maar tegen de tijd dat ik de proef moest rijden werd het gelukkig droger! Viktor liep een fijne proef waarin geen grote fouten zaten. Hij was alleen een klein beetje moe. Hierdoor miste ik soms net wat activiteit waardoor ik in sommige onderdelen net niet helemaal de puntjes op de 'i' kon zetten. Maar dit was zeker mijn beste Z1 proef die ik met Viktor heb gereden. We waren dan ook erg tevreden! Uiteindelijk zijn we in onze ring 9e geworden met een percentage van 62,84% (217, 212, 212). De scores lagen heel dicht bij elkaar. Als ik 0,7% hoger had gescoord had ik al de finale mogen rijden! Ik ben super trots op Viktor hoe hij het allemaal heeft gedaan! Toen we hem kochten had niemand ooit verwacht dat we zo ver zouden komen! Het was een super gezellige dag met iedereen!

De Battle

18-08-2014
Gister was het dan zover: mijn laatste wedstrijd met Bo en mijn Z2 debuut met Viktor. Ik heb al jaren het doel om met Bo en Viktor tegen elkaar te rijden in de Z2 en dan te kijken wie er het beste is! 4 jaar nadat ik dat doel heb gesteld, heb ik het eindelijk gehaald! Bo danste weer als van ouds door de baan. Wat een fantastisch gevoel kan die pony je geven! Gelukkig was het tijdens de proeven van Bo droog en heb ik heel fijn gereden! Bo kwam dan ook 2 keer als winnaar uit de bus met 64,9% en 64,3%! Toen ik vervolgens op Viktor moest rijden werd het echt mega slecht weer! Het begon te hozen en te waaien. Degene die voor mij moest starten had al afgegroet, maar ik moest en ik zou starten! De proeven verliepen daarom niet helemaal zoals we konden en er slopen wat fouten in, maar ik was zeker tevreden over hoe het ging! Viktor mocht dan ook 2 keer het rode lint mee naar huis nemen met scores van 62,9% en 62,1%! Een mooie afscheidswedstrijd dus voor Bo! 7 jaar geleden zijn we samen als 3-jarige C-pony en 11-jarig meisje begonnen. Samen hebben we in de loop van de jaren alles geleerd en op het niveau gekomen waarop we nu zijn. Ik ben super dankbaar voor allles wat ik met Bo heb bereikt en alles wat ik van hem heb geleerd!

Days of Dressage

18-08-2014
Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag heb met Vitkor de Days of Dressage gevolgd bij Dressuurstal van Baalen. Dit heb ik van mijn ouders cadeau gekregen voor mijn examen. Ik heb elke dag les gehad van Marlies. Ook Bo was mee en heeft daar ook 3 dagen op stal gestaan zodat zijn nieuwe amazone en Bo alvast een beetje aan elkaar konden wennen. Ik heb onwijs veel geleerd en het was heel erg gezellig!


Viktor Overijsselskampioen Z1-DE!

10-08-2014
Gister was het dan alweer zover: de Overijsselsekampioenschappen! Ik kwam dit keer alleen met Viktor aan de start. Toen wij op vakantie waren kregen we het bericht dat Bo ziek was, gelukkig is hij er weer helemaal bovenop gekomen. De training moest weer helemaal opgebouwd worden, waardoor de kampioenschappen wat te vroeg kwamen. Vorige week was ik al met Viktor naar de Hardenbergse Ruiterdagen geweest voor de generale repetitie. Ondanks dat we in beide proeven een paar grote fouten maakten, mocht ik toch 2 maal het oranje lint ophalen! Ook waren we de beste combinatie van de hele Z waardoor we ook nog eens een extra prijs mee naar huis mochten nemen! Aan de voorbereiding lag het dus niet!

Gisteren was het al vroeg dag en we vertrokken rond 7 uur naar Bathmen. Het weer was 's nachts verschikkelijk slecht geweest, maar eenmaal aangekomen zagen we dat het terrein er prima bij lag. Ik kwam als eerste combinatie aan de strart van de Z1. Vlak voordat ik de ring in moest begon het opeens heel hard te regenen en te waaien. Hierdoor liep Viktor niet helemaal zoals anders, maar de proef was nagenoeg foutloos en ik kwam dan ook met een tevreden gevoel de ring uit. Toen begon het eindeloze wachten. De beste 5 combinaties in de eerste proef mochten de finale rijden, daarna worden de scores van beide proeven bij elkaar opgeteld en degene met de hoogste gemiddelde score is kampioen. Uiteindelijk werd bekend dat ik finale mocht rijden en alweer moest ik als eerste starten. Omdat ik heel snel op moest zadelen en het allemaal nogal ver lopen was, wisten wij de uitslag van de eerste proef niet. In de tweede proef heb ik alles op alles gezet om een goede proef neer te zetten. De proef ging fantastisch! Dit was de beste Z1 proef met Viktor tot nu toe! Het maakte mij toen al niet meer uit waar ik zou eindigen, want ik had gereden voor wat we op dat moment waard waren en meer kan je dan niet doen! Tot mijn grote verbasing zag ik dat ik in de eerste proef tweede was geworden met 63,09% (214, 215) met slechts 0,3% achterstand op de nummer 1! De beste 5 lagen in totaal maar 2% uit elkaar, het zou dus af hangen van de uitslag van de finale. Na weer een hele poos wachten werd bekend dat ik bij de beste 3 zat en dat ik dus een prijs had en naar de hippiade mocht! Super dus! Ik ben met papa Viktor op gaan zadelen voor de prijsuitreiking. Mama is voor de zekerheid nog even gaan checken of het echt waar was, maar ze kwam met nog beter nieuws terug! Het bleek dat ik kampioen was geworden! Dit had ik echt nooit verwacht!! De concurrentie was heel sterk dit jaar! Onze Vikkie doet het toch elke keer maar weer! Uiteindelijk ben ik in de finale eerste geworden met 62,94% (220, 208), hierdoor eindigde ik overall ook als eerste! Daarna de prijsuitreiking en de kampioenenhuldiging met de bijbehorende ererondes waarin in Viktor zich nog even van zijn beste kant liet zien! Het was een lange (we waren om half 9 pas weer thuis) maar geweldige dag! Wat een super afsluiting van mijn laatste regiokampioenschappen bij de pony's! In totaal ben ik nu 8 keer Overijsselskampioen geworden bij de pony's!

Nu gaan we hard trainen voor de hippiade die op 30 augustus wordt gehouden!

Update

30-06-2014
Weer even een update! Afgelopen woensdag ben ik naar de oefendressuur in Ermelo geweest. Ik had beide pony's meegenomen. Je kan dan 2 proeven rijden welke beoordeeld worden door minimaal een Lichte Tour jurylid. Iemand kan dan bij de jury in het hokje de proef opnemen en de jury geeft dan commentaar. Ook zeggen ze na die tijd nog even wat ze ervan vonden en als er bijvoorbeeld iets mis is gegaan kan je het nog een keer overdoen. Met beide pony's heb ik weer wat tips meegekregen om nog wat hoger op bepaalde onderdelen te scoren! Vrijdag heb ik Viktor een keer meegenomen naar de les van Marlies. De onderdelen in de proef rijdt Viktor eigenlijk allemaal heel goed alleen de jury zei dat als hij nog wat beter loopt ik op alles nog wel een punt hoger kan halen. Dit hebben we meteen bij Marlies geoefend en dit ging super goed! Hieronder staat een klein fragmentje van de les.
Ook met Dido gaat het heel erg goed hij pakt het heel goed op en we beginnen al een beetje een combinatie te vormen! Ook van hem staat er hieronder een filmpje.
Komende zaterdag hebben we kringkampioenschappen, omdat ik Z rijd ben ik automatisch geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen maar het is toch leuk om mee te doen!


Almelose Ruiterdagen

17-06-2014
Van afgelopen vrijdag tot en met zondag ben ik aan de start gekomen op de Almelose Ruiterdagen. Voor de pony's hadden we daar twee stallen en die hebben zich daar prima vermaakt! Het weer was gelukkig ook goed, wat wel heel erg fijn is tijdens zo'n weekend!

Op vrijdag kon ik met Bo en Viktor een proef rijden. Viktor liep een fijn proefje, hij was nog wel een klein beetje onder de indruk van de entourage. Maar we hadden 213 punten en een mooie 6e prijs! 's Avonds om 21:22 moest ik met Bo starten. Dit was precies onder de wedstrijd Nederland-Spanje. Iedereen liep in zijn oranje outfit, overal waaren toeters en heel veel mensen keken de wedstrijd in de tent wat voor heel veel gejuich zorgde. Hierdoor hadden de meeste pony's, inclusief Bo, nogal last van spanning. Hij liep wel echt super fijn. De proef ging redelijk goed! Er zaten een paar hele grote fouten in maar ook hele goede stukken. Uiteindelijk hadden we 60,3%, wat we in eerste instantie wat aan de lage kant vonden maar met een 8e plaats van de 15 deelnemers waren we zeker niet ontevreden!

Zaterdag kwam Bo als eerste aan de start. Op vrijdag had hij zijn kruit enigszins verschoten, waardoor hij een beetje leeg was. Maar de proeven verliepen veel beter dan de dag ervoor. Er zaten veel minder fouten in en Bo was veel ontspannender. Dat was ook terug te zien in het resultaat. Ik de eerste proef hadden we een 4e prijs met 62,6% en in de tweede proef 65,4% en daarmee zaten we op een puntje na net niet in de prijzen wat betekende dat we op een 5e plaats eindigden. 's Avonds moest ik weer met Viktor starten. In de eerste proef vond ik de aanleuning niet helemaal fijn, maar verder zaten er geen fouten in. De tweede proef was vergelijkbaar, alleen was de aanleuning daar net iets beter! Uiteindelijk kreeg ik voor de eerste proef 218 punten en voor de tweede proef 214 punten. Hiermee behaalde ik een 4e prijs en een 12e plaats van de 27 deelnemers en de concurrentie was erg sterk! Ik ben super trots op Viktor! Uiteindelijk heb ik me met Viktor ook nog een voor de finale geplaatst!

Op zondag was er eerst voor beide pony's een gewone proef, daarna de finale met Viktor en als afsluiter de kür op muziek met Bo. Met Bo moest ik zondag al als eerste om 09:00 starten. Bij het inrijden was hij helemaal niet aan mijn been, maar tijdens de proef kreeg hij weer wat inspiratie waardoor we alsnog een goede proef hebben neergezet. Deze werd beloond met 64,4% en een 3e prijs. Meteen daarna met Viktor gereden. Hij liep weer een fijne proef, de aanleuning was weer beter dan zaterdag alleen was hij wel een beetje moe. Dat is natuurlijk wel te begrijpen na zo'n weekend. We haalden voor deze proef 217 punten en daarmee werden we gewoon 1e!!! Helemaal super! Deze proef is ook nog op de video gezet door Toptalent Dressage en daarna ben ik ook nog geïnterviewd! Zodra deze op hun site staan zal ik een linkje op mijn site zetten. Nadat Viktor even uit kon rusten, stond de finale alweer op het programma. Ik heb maar heel even ingereden. Hij liep weer een goede proef, alleen de vermoeidheid begon nu echt wel een beetje toe te slaan want hij struikelde een paar keer. Maar ik ben echt super trots over hoe hij het heeft gedaan! We hadden 215 en 218 punten (63,68%) en overall eindigden we daarmee van de hele Z (inclusief A-kaderruiters en internationale ruiters) op een 9e plaats!! Als afsluiter van het weekend heb ik met Bo de kür op muziek gereden. Ik heb de kür zelf gemaakt ik de vakantie. Het ging niet helemaal vlekkeloos want de muziek haperde nogal waardoor ik niet goed uitkwam en Bo strekte zo gigantisch in de uitgestrekte draf dat hij in galop aansprong. Al met al was ik heel tevreden en het is natuurlijk super leuk om te doen! De kür werd beloond met een hele mooie score van 66,44%! Beide jury's hadden mij op een 3e plek gezet, maar uiteindelijk eindigden we als 4e!

Ik heb echt een fantastisch weekend gehad! Het was super gezellig en heel erg leerzaam. Ik merkte dat we er gedurende de dagen steeds meer inkwamen en dat ik steeds preciezer gingen rijden. Scoorde ik de eerste dag met beide pony's nog twee keer een 4 voor de keertwendingen, eindigde ik op laatste dag zelfs met een 8! Ik kan dus terug kijken op een ontzettend leuk maar ook wel een beetje vermoeiend weekend!

Geslaagd!

12-06-2014
Donderdag heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor het gymnasium! Na 6 jaar ploeteren dan eindelijk dat gymnasium diploma binnen! Ook had ik een hele mooie lijst met een zes, vier zevens en vijf achten!


Bo neemt oranje lint mee uit Kootwijk!

9-6-2014
Afgelopen zaterdag had ik concours in Kootwijk. Door de examens was het weer een tijdje geleden dat we op concours zijn geweest. Als eerste kwam ik met Viktor aan de start. Het was behoorlijk warm, maar het was gelukkig te doen! Viktor reed twee fijne proeven met her en der een foutje en af en toe had het iets strakker gekund. Maar dat is logisch, want we zitten helemaal niet in de wedstrijdritme! Onze proeven werden beloond met 220 (64,7%) en 230 (67,7%) punten en een twee maal een 3e prijs in de Z1/Z2-DE! 230 is een nieuw PR in de Z1! Daarna was Bo aan de beurt. Ook met hem twee reed ik twee proeven waar ik heel tevreden over was. Er zaten nog wel een paar grote fouten in en de vieren en achten en negens wisselden elkaar dan ook af. Uit eindelijk kwamen we uit op 65,9% in de eerste proef en 67,6% in de tweede proef. We wonnen de eerste proef en in de tweede proef behaalden we een 4e plaats. Bo en Viktor hebben dus stuivertje gewisseld, want in de eerste proef scoorde Bo hoger en in de tweede proef scoorde Viktor net iets hoger. Ik ben super blij met dit resultaat, zeker omdat de concurrentie behoorlijk sterk was! Volgend weekend staan de Almelose Ruiterdagen op het programma. Ik kom vrijdag, zaterdag en zondag met allebei de pony's aan de start en op zondag rijd ik ook nog de kür op muziek met Bo. Voor de pony's hebben we daar stallen gereserveerd, maar zelf slapen we thuis. Het is niet ver rijden, maar het wel fijn dat de pony's daar lekker op stal kunnen staan vooral omdat er best veel tijd tussen de proeven zit!


Nieuwe foto's van Dido

31-05-2014
Er staan nieuwe foto's van Dido onder ''foto's & video's''!

Nieuw paard!

28-05-2014
Ik wist het al een tijdje, maar eindelijk kan ik het vertellen: ik heb een nieuw paard! Dido (Flemmingh × Goodtimes) is een 6-jarige ruin van 1.67. Hij loopt op dit moment op ongeeveer L/M niveau. Ongeveer een maand geleden hadden we hem eigenlijk al gekocht, maar hij moest nog goedgekeurd worden en ik moest eerst klaar zijn met mijn examens. Ik ben super blij met dit paard! De komende tijd gaan we eerst rustig een combinatie worden en aan elkaar wennen.
Hieronder enkele foto's van gisteren. De kwaliteit laat wat te wensen over, maar als het van het weekend wat beter weer is zullen we wat mooiere foto's maken.

Concours Geesteren

3-5-2014
Concours geesteren

Zondag stond er weer een wedstrijd op de planning. Dit was weer de eerste outdoorwedstrijd. Het was ongelooflijk slecht weer en de inrijbaan was veranderd in een zwembad, gelukkig werd de wedstrijd wel op zand verreden want anders was het echt geen doen geweest. Eerst kwam Viktor aan de start. Hij liep twee hele fijne proeven. Ik maakte zelf alleen een hele domme fout wat me meteen met het binnenkomen al een 1 opleverde, een goed begin is het halve werk! ;) Maar desondanks kregen we 218 (64,1%) en 221 (65%) punten en daarme wonnen we, in een sterk deelnemersveld, beide proeven! Ik ben super trots op Viktor dat hij het zo goed gedaan heeft! Daarna was Bo aan de beurt. Bij het inrijden liep hij best fijn, maar toen we naar het wedstrijdterrein gingen kreeg Bo helaas toch iets té veel prikkels van al het rumoer dat op het mooie terrein in Geesteren was, vooral omdat ik de laatste combinatie was en ze het terrein al aan het opruimen waren. De eerste proef heb ik maar besloten de eer aan mezelf te houden en af te groeten. De tweede proef begon eigenlijk, naar omstandigheden, redelijk goed. Deze baan lag ook op een rustiger gedeelte, maar toen ik eenmaal aan de galop toe was ging de muziek opeens aan en begonnen mensen te klappen omdat er een prijsuitreiking was. Dit leverde wel weer de nodige spanning op. We behaalde uiteindelijk op een puntje na geen winstpunt.
De komende weken heb ik geen wedstrijden omdat ik straks examens heb. Maar na de examens ga ik weer wat wedstrijden inplannen die wat rustiger zijn zodat we weer even in het ritme kunnen komen!

Fotoserie van een zonnige zondag

31-03-2014

Ik zit midden in de toetsweek, dus met het lekkere weer van gister was het even een fijne afleiding om lekker te rijden. Ook heb ik afgelopen zaterdag niet gestart in Balkbrug omdat het niet samenging met de toetsweek. Helaas, maar het outdoorseizoen komt er weer aan en over een paar weken gaan we weer van start!

Het lekkere weer van gister leverde wel een aantal mooie plaatjes op:


Mijn knuffelbeertje! Voordat Bo het hoofdstel omkrijgt dwingt hij je bijna
om uitgebreid met hem te knuffelen. Super leuk en schattig!


Lekker aan de basis en lossigheid gewerkt, wat natuurlijk ook heel belangrijk is!Nog even op de foto!


Ook met Viktor gewerkt aan basis en lossigheid.


Even poseren!


En de laatste!

Nederlandse kampioenschappen

16-03-2014
Gisteren was het dan zover: de Nederlandse kampioenschappen! Vrijdag zijn we naar al naar Ermelo vertrokken. We hadden daar 2 stallen gereserveerd. Vrijdagmiddag hebben we daar eerst nog even getraind in de losrijbaan. Wij zelf zijn daarna weer naar huis gegaan maar de pony's hebben daar geslapen. Zaterdag vertrokken we om 06:00 weer naar Ermelo om de baan te verkennen. Daarna begon het lange wachten want ik hoefde namelijk met Viktor pas om 15:50 en met Bo om 19:10. Ik had dus nog genoeg tijd om te vlechten en alle spullen te poetsen. We hebben ook nog een aantal combinaties zien rijden. Toen was het moment eindelijk daar dat ik Viktor kon gaan rijden. Met het inrijden liep hij echt super fijn, maar ik had geen idee wat hoe hij in die spannende hal zou reageren. De proef ging eigenlijk boven verwachting goed! Hij vond het nog wel spannend waardoor er 2 storingen ontstonden en doordat hij het spannend vindt, loopt hij dan niet zo los door het lijf als bij het inrijden. Ik ging met een een heel tevreden gevoel de ring uit! Ook over de score was ik heel erg tevreden, namelijk 62,1% (213, 215, 205). We eindigden hiermee op een 15e plaats. Ik ben echt trots dat Viktor op zijn 6e Z1 wedstrijd nu al bij de beste 15 deelnemers van Nederland hoort, terwijl de concurrentie in de Z1 volgensmij nog nooit zo hoog is geweest! Wie had dat ooit gedacht! Dit biedt heel veel perspectief voor de zomer, want dan blijf ik ook nog Z1 met hem rijden!
Daarna was Bo aan de beurt. Bij het inrijden had Bo er aardig zin in, maar ik heb de spanning weg kunnen galopperen en daarna was hij heel erg rustig en liep super fijn. Ook in de baan was hij verbazingwekkend relaxed! De proef ging ook super fijn en we maakte nagenoeg geen fouten. Ik denk dat dit een van de beste proeven tot nu toe was! De score was uiteindelijk 63,8% (63,0%, 63,2% en 65,1%), wat misschien wel iets meer had mogen zijn, maar ik ben super tevreden! Als je op zo'n kampioenschap in een ontzettend sterk deelnemersveld een van je beste proeven neer kan zetten dan mag je daar volgensmij best heel trots op zijn! Tussen alle kaderleden en EK ruiters behaalden we 19e plaats, dus nu kan ik officieel zeggen dat ik 19e ben van alle ponyruiters in heel Nederland! Het was een super leuke en gezellige dag! Ook leuk was dat alle 3 de meisjes die ik les geef waren komen kijken! Ik kijk met een heel goed gevoel terug over deze dag. Natuurlijk hebben we ook nog mooie foto's en de proeven zijn gefilmd!Concours Elim

02-03-2014
Gister had ik concours in Elim. Ik heb met beide pony's, op een grote fout na, een fijne proef gereden. Ik kwam met een tevreden gevoel de ring uit. Met Viktor kreeg ik 219 (64,4%) en daarmee een 2e prijs. Met Bo had ik een score van 60%, wat ik wat aan de lage kant vond. Maargoed dat hoort bij een jurysport. Ik was zelf tevreden en daar gaat het om! Wel trots op Viktor dat hij voor het eerst Bo eraf gereden heeft, hij had zelfs een hogere score dan alle paarden! Ik heb in de afgelopen wedstrijden weer een heleboel informatie gerkregen waar ik de komende tijd weer lekker mee aan de slag ga en ik ga lekker verder trainen naar het NK over 2 weken!

Vakantie

27-02-2014
Weer even een update! Het is gelukkig vakantie en dit keer is er niet meteen na de vakantie toetsweek. Hierdoor kan ik lekker uitrusten, alle tijd om de pony’s te trainen en om wedstrijden te rijden! Het gastenboek heb ik moeten verwijderen. Ondanks het spamfilter kreeg ik in een paar dagen tijd opeens meer dan 200 spam berichten. Mocht u toch contact met met willen opnemen kan dat natuurlijk altijd via het contactformulier!
15 februari zijn we niet op concours geweest in Bedum omdat het die dag heel hard waaide en we het daarom niet aandurfden om met de trailer helemaal naar Groningen te gaan. Veiligheid gaat voor!

Maandag zijn we weer naar Brakel afgereisd voor les bij Marlies. Ik heb voor een keer beide pony’s meegenomen. Normaal gesproken les ik alleen met Bo bij Marlies, maar ik wou Viktor ook een keer meenemen voor het NK. Ik heb weer veel geleerd en weer veel tips gekregen!

Dinsdag had ik concours in Emmen. Dit was bedoeld als ‘trainingswedstrijd’ om in een wedstrijdritme te komen en om de verbeterpunten te zoeken. Als eerste moest ik al vroeg in de morgen starten met Bo. Hij had niet echt de ‘go’ die hij normaal gesproken heeft. Achteraf bleek dat hij heel erg nodig moest plassen, wat het natuurlijk verklaarde. Daardoor kon ik niet zo fijn rijden dan normaal, maar hij was wel super braaf en we maakten geen grote fouten. We hadden dan ook goede punten, namelijk 63,8% en 65,4%! Daarmee hadden we 2 keer een 2e prijs. Daarna was Viktor aan de beurt. Hij liep met het inrijden echt top. Hij had eigenlijk nog nooit zo goed gelopen. Alleen in de proef vond hij de bloembakken bij A en C, zoals heel veel paarden, nogal eng. In de tweede proef was het weer een stuk beter omdat hij eraan gewend raakte. De stukken tussendoor gingen wel weer goed dus daarom kwamen we nog wel op redelijk goede punten uit. We hadden 200 (58,8%) en 212 (62,4%). Ik heb weer genoeg verbeterpunten om aan te werken de komende tijd!

Zaterdag heb ik weer concours in Elim met beide pony’s.


06-02-2014
Nog steeds aan het nagenieten van de Overijsselse kampioenschappen, maar inmiddels zijn we ook al weer lekker aan het trainen. Ook heb ik weer een hele boel wedstrijden opgegeven zodat we echt in een wedstrijdritme komen. Bij de meeste wedstrijden kan ik 2 proeven rijden dus dat is ideaal! Ook wel weer lekker om weer even een paar 'onbelangrijke' wedstrijden te rijden. Dan kan je ook even wat uitproberen in de proeven!

Ik heb nog een paar foto's toegevoegd aan het album hieronder van de Overijsselse kampioenschappen van de proef en een paar die thuis zijn gemaakt met de prijzen! Er stond ook nog een leuk stukje op de site van Dressuurstal van Baalen over de regiokampioenschappen. Je kan het bekijken via de volgende link:
http://dressuurstalvanbaalen.nl/pages/newsdetails/s2/04-02-2014-1.aspx

Helaas heb ik last van spam in het gastenboek. Ik heb geprobeerd om het bericht te verwijderen, maar het is nog niet gelukt. Ik hoop dat het hier bij blijft maar als het in de loop van de tijd erger wordt zal ik helaas het gastenboek moeten verwijderen. Ik zou in ieder geval aanraden om niet een link of dergelijke te openen! Ik hoop heel erg dat het gastenboek kan blijven want het is altijd heel leuk om reacties te krijgen!

Overijsselskampioen Z2-DE en reservekampioen Z1-DE!

01-02-2014
Gisteren was het dan zover: de Overijsselse kampioenschappen! Ik had van school een dagje vrij gekregen zodat ik me goed kon voorbereiden. Als eerste moest ik starten met Viktor. Met het inrijden liep hij echt super! Toen ik vlak voor de proef om de baan heen reed vond hij het in eerste instantie heel erg spannend, maar toen ik de proef begonnen was verdween de spanning bijna helemaal en ik kon echt een super fijne proef rijden. Als Viktor wat spanning heeft kan hij nog wel eens een beetje de rem erop zetten maar dit keer dacht hij heel erg voorwaarts en ik kon hem goed de proef doorsturen. Er zaten her en der nog wel wat rommelfoutjes in omdat hij nog niet helemaal bevestigd is en hij nog wat routine mist op dit niveau. Maar hij boekt echt voorruitgang. We nemen Viktor nu wekelijks mee naar de les bij Rineke en dat werpt echt zijn vruchten af! Toen was Bo aan de beurt. Met inrijden was hij super gespannen en hij had er iets te veel zin in. Ik heb besloten om eigenlijk alleen maar te galopperen bij het inrijden om zo de spanning af te laten vloeien. Dat is gelukt! Ik de proef was hij super rustig en heel erg relaxed. De proef was foutloos en ik kon de oefeningen goed afwerken. Vorige week heb ik nog met Bo bij Marlies gelest en de tips die ik toen gekregen heb kon ik meteen al toepassen in de proef! Toen was het wachten op de uitslag. Eerst kwam de prijsuitreiking van Viktor. Ik was reservekampioen geworden met een score van 61,5% (62,1% en 60,9%)!! Hiermee ben ik ook afgevaardigd naar het NK in Ermelo op 15 maart! Helemaal super! Viktor weet toch altijd maar weer wanneer hij het moet doen en hij blijft ons maar verrassen! 5 minuten later kwam de prijsuitreiking van Bo. Ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten want het niveau was hoog en iedereen is heel erg aan elkaar gewaagd. Maar toen de uitslag kwam kon ik mijn geluk niet op, ik was namelijk Overijsselskampioen met geworden!! Ik had 65,1% (67,8% en 62,5%) en stond daarmee bijna 1,5% boven de nummer 2! En ook met Bo mag ik door naar het NK! Wat een top dag, dit had ik echt nooit verwacht! Echt super trots op mijn pony's dat ze het zo goed gedaan hebben! Nu hebben we 6 weken om weer lekker verder te trainen naar de Nederlandse kampioenschappen!

Dubbel kringkampioen!

19-01-2014
2014 is goed begonnen tijdens de kringkampioenschappen! Met Viktor kringkampioen in de Z1 en met Bo kringkampioen in de Z2! Met Viktor kwam ik gister als eerste aan de start. Hij was super braaf en ik heb een fijne proef kunnen rijden! Dit werd beloond met 211 en 206 punten en dat was goed voor het kringkampioenschap. Ik ben ontzettend trots op Viktor die ons toch maar elke keer weer weet te verrassen! Bo reed opzich wel een goede proef alleen hij had wel de nodige spanning bij de juryhokjes. De ene jury strafde dit heel erg af met 55,5% maar de andere jury vond dit duidelijk en minder groot probleem want daar kregen we 63,3%. Een heel groot verschil natuurlijk, maar dat kan gebeuren want voor allebei valt wel wat te zeggen! Over 2 weken, op 31 januari, zijn de Overijsselse kampioenschappen in Mariënheem. We gaan weer lekker verder trainen!

11-01-2014
De vakantie zit er helaas alweer even op en ik moet meteen weer hard aan de bak. Het is namelijk toetsweek en dat betekent leren, leren en nog eens leren! De eerste toetsen zijn alweer achter de rug en de rest staat volgende week op het programma. De pony's hebben in de kerstvakantie ook een paar daagjes vakantie gehad, maar inmiddels zijn ze alweer volop in training! Volgende week zijn de kringkampioenschappen en natuurlijk hoop ik me te plaatsen voor de overijsselse kampioenschappen. Het wordt dus een drukke week. Normaal gesproken staat het rijden even op een laag pitje in de toetsweek omdat school dan toch wel voor moet gaan. Dit keer wordt het dus goed plannen en wat langer doorgaan!


Kür op muziek Felix Cup

29-12-2013
Gister heb ik de kür op muziek gereden tijdens de finale van de Felix Cup in Genemuiden. Dit was de eerste keer dat ik een kür op muziek reed en ik had er ook heel veel zin in! Ik wist niet goed hoe Bo zou reageren als de muziek opeens heel erg hard aan zou gaan. Er waren 2 opties: Bo zou denken dat hij in een ereronde zat of hij zou flink met de voetjes van de vloer gaan lopen maar wel goed zijn oefeningen doen. Gelukkig werd het dat laatste en de voetjes gingen nogal van de vloer! Misschien was het iets té, want hij overliep zich in de uitgestrekte draf waardoor hij in galop aansprong en in de stap en de eenvoudige wissels had hij te veel spanning. Maar ik vond het echt super om een kür te rijden! Uiteindelijk haalden we 62,8% (61,3% & 64,4%). Eigenlijk was de kür een showrubriek, maar na die tijd mochten de 4 combinaties nog even de baan in komen waar we allemaal een presentje kregen en er was nog een ereronde. Dit was ook weer een hele goede les voor Bo, want ik kon hem eindelijk bij mij houden en hij showde nog even wat hij allemaal kan! Ik heb een super gezellige avond gehad en ik ga zeker nog een keer een kür rijden!

Leuk stukje op Toptalent Dressage!

29-12-2013
Er staat een leuk stukje op toptalent-dressage.com waarin ik terugkijk op 2013!
http://toptalent-dressage.com/index.php/353-een-terugblik-op-2013-met-marit-golsteijn#!/ccomment

preview kür op muziek

27-12-2013
Gister heb ik voor het eerst de kür op muziek doorgereden. 3 dagen lang geknutseld aan de kür, maar het is gelukt! Hier alvast het filmpje van het oefenen. Mocht Bo morgen opeens een andere invulling geven aan het 'dansen op muziek' dan hebben we in ieder geval dit filmpje!

Fijne feestdagen!


3e selectie Felix Cup Emmeloord

22-12-2013
Gister was de 3e selectie van de Felix Cup in Emmeloord. Als eerste kwam ik met Bo aan de strart. Al bij het inrijden liep hij super en dit konden we ook in de proef vasthouden. Hij was heel ontspannen, maar hij had toch genoeg looplust. Een ideale combinatie dus! Ook zaten er nauwelijks fouten in proef. We hadden 64,9% en een 3e prijs. Dit betekent dat we in het eindklassement 5 plaatsingspunten hebben en daarmee stonden we op een gedeelde 3e plek. Daarmee zouden we in de finale zitten, maar door de ex aequo regeling werden we net 4e waardoor we net geen finale mogen rijden. Maar niet getreurd, want we hebben ons wel geplaatst voor de kür op muziek! De beste 4 van de hele Z1 en Z2 mogen een kür rijden en daar stonden we een gedeelde 2e plek. Er is alleen nog een klein probleempje: we hebben nog geen kür! Maar gelukkig is het vakantie dus genoeg tijd deze week om een kür in elkaar te knutselen. Ik heb er onwijs veel zin in! Ik heb altijd al een keer een kür willen rijden, dus het is super dat het nu kan!

Daarna moest ik met Viktor starten. Met het inrijden liep hij echt super goed! Helaas in de proef vond hij het heel erg eng, waardoor hij veel spanning had en er heel veel fouten in zaten. Jammer, maar zijn tijd komt in het outdoorseizoen wel weer! Uiteindelijk hadden we nog 199 punten (58,5%). De punten die we bij Bo misschien te weinig hadden gekregen, hadden we bij Viktor eigenlijk te veel! Met Viktor ben ik nog een 5e plaats geëindigd in het eindklassement, wat natuurlijk best goed is!

Morgen gaan we weer naar Brakel voor de les van Marlies. Voor de rest gaan we van de week lekker verder trainen en zaterdag de kür op muziek rijden tijdens de finale van de Felix Cup in Genemuiden!

2e selectie Felix Cup Staphorst

16-12-2013
Zaterdag stond de 2e selectie van de Felix Cup op het programma. Dit keer reisden we af naar Staphorst. Als eerste kwam ik met Bo aan de start. Ik heb een hele fijne proef kunnen rijden waarin ik veel controle had. Ook gingen oefeningen, waar ik samen met Marlies hard voor geoefend heb, nu eindelijk in de proef ook goed. Er was nog wel een klein beetje spanning, maar dit leidde gelukkig niet tot grote fouten en ik kon Bo goed bij de les houden. Dit was ook terug te zien in de percentage, want we behaalden 66,8% en daarmee een 2e prijs! Het scheelde slechts 0,5 punt met de nummer 1. Daarna moest ik starten met Viktor. Ook Viktor was heel erg braaf alleen we missen echt nog wat routine waardoor er nog een paar grote fouten insluipen, maar er zaten ook hele fijne stukken tussen! We moeten gewoon nog heel veel kilometers maken in de Z1, maar ik ben er van overtuigd dat hij het zeker goed gaat doen! We hadden 209 punten (61,5%) en daarmee een 3e plaats! Zo staan we er opeens weer goed voor in de competitie! Volgende week is de 3e en laatste selectie in Emmeloord.


1e selectie Felix Cup Genemuiden

23-11-2013  
Gisteren ben ik gestart tijdens de 1e selectie van de Felix Cup in Genemuiden. Als eerste moest ik met Viktor rijden. Met het inrijden liep hij heel fijn en ik ging met goede moed de baan in. Maar in de baan stonden hele enge bloemen vlak achter de hekjes waar Viktor doodsbang voor was. Ik lag er zelfs nog een paar keer bijna naast. Ik ben uiteindelijk wel gestart, maar vlak voor het einde van de proef heb ik besloten af te groeten. Helaas, maar dat kan gebeuren! Het commentaar van de jury was: 'Fijne pony, erg jammer van de spanning, volgende keer beter!' . Gelukkig kwam de volgende keer al heel snel want we konden namelijk twee proeven rijden. De tweede proef ging eigenlijk best goed! De bloemen stonden in deze baan wat verder naar achter en nu was er dus geen probleem. Hij was alleen wel wat moe en we missen nog wat routine waardoor het af en toe nog wel wat rommelde, maar ik heb een fijne proef kunnen rijden. We kregen 220 (64,7%) punten en daarmee hadden we een tweede prijs! Ik had niet verwacht dat Viktor meteen al zo goed zou scoren in de Z1, maar ik ben trots op hem! Daarna kwam ik met Bo aan de start. Bo was op zijn zachtst gezegd in de eerste proef ook niet echt gecharmeerd van de bloemen. Het was een proef inclusief luchtsprongen waardoor de cijfers variëerden van tweeën en drieën tot zevens en achten. Maar we hebben de proef uitgereden, wat al een hele prestatie was! We haalden uiteindelijk 57,1%, wat ook terecht was. Het jurycommentaar bij Bo was: 'Pony knap door de proef geloosd, volgende keer beter'  Maar ook met Bo had ik gelukkig ook een tweede kans. Deze proef verliep stukken beter, wel kregen we in de galop een klein beetje last van spanning. De rest van de proef ging heel goed en we behaalden 66,5% en ook een tweede prijs! Op naar de volgende selectie in Staphorst, hopelijk dit keer zonder bloemen.

Twente Cup Denekamp

17-11-2013

Gisteren ben ik gestart tijdens de Twente Cup in Denekamp. Met Viktor moest ik als eerste rijden. Het was de eerste keer in de Z1, dus het was nog wel even spannend hoe het uit zou pakken! Maar het ging super goed! Viktor heeft zich, op een klein schrikmomentje na, heel goed gedragen. Natuurlijk zaten er nog wel wat kleine foutjes in omdat het nog niet helemaal bevestigd is, maar voor de eerste keer vond ik dat we al best een strakke proef reden! De proef werd beloond met 213 (62,65%) punten en een 3e plaats, dus we zijn nu officieel Z1! Daarna startte ik met Bo in de Z2. Bo had helaas wel wat last van spanning in de baan, waardoor we een paar grote fouten maakten. Maar voor het grootste deel liep hij super fijn en ik voelde veel verbetering! We hadden een score van 64,4% en daarmee een 2e prijs. Het grappige is dat ik nu mijn eigen concurrentie was en daar mezelf met Viktor 'uit de prijzen reed'! Dit zal ik de toekomst nog wel veel vaker voorkomen aangezien de Z1 en de Z2 vaak in handicap wordt verreden.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu